Var tjugonde svensk shoppar mobilt

Måns Nilsson

Fem procent av svenska internetanvändare shoppar genom sin smartphone, det visar en ny kartläggning från Statista. Världsledande är kineserna med nästan fyra gånger (18 procent) fler mobilshoppare än svenskarna och över dubbelt så många som amerikanerna (8 procent).

I Frankrike shoppar endast 2 procent av internetanvändare mobilt. Liknande siffror hittar man i Italien och Kanada där endast 4 procent shoppar genom mobilen. Förutom Kina så är Indien (15 procent) och Storbritannien (10 procent) de länder som anammat mobilshopping mest.

Även om marknaden för smartphones och surfplattor stiger så fortsätter andelen internetanvändare som shoppar mobilt vara förvånansvärt låg.

Statistas kartläggning baseras på data från RetailMeNot och Ipsos.

Text: Better Business-redaktionen