Paypal lanserar ny lösning för mobila betalningar

Måns Nilsson

PayPal visade i dagarna upp sin senaste lösning för mobil betalning, Beacon. Tack vare hårdvara i butikerna och en app hos kunderna kan man snart betala utan att behöva lyfta ett finger. Apparaten kopplas smidigt in i en elkontakt och kommunicerar med smartphones över Bluetooth Low Energy. Beacon aktiverar kundens Paypal-app och checkar in kunden när den kliver in i butiken.

Via en vibration i telefonen meddelas kunden om incheckning och samtidigt kopplas man upp till butikens Points of Sale system. Tekniken ska i teorin möjliggöra betalning av varor utan att kunden behöver lyfta ett finger.

En personlig shoppingupplevelse kombineras med möjligheten att eliminera logistiken med kontanter och kreditkort.

– Vi tänkte att den enda bättre vägen till att betala (jämfört med kortbetalning) skulle vara att inte behöva göra någonting alls. Bara vandra in i en affär och likt magi så överförs pengarna säkert när du är redo för att betala, säger David Marcus, VD på Paypal.

Lansering beräknas tidigt 2014.

Här är två filmer som visar upp PayPals nya lösning:

PayPal Beacon: Hands Free-Payments

Introducing PayPal Beacon: Shopping made seamless

Text: Better Business-redaktionen