Större skärmar till iPhone och iPad

Måns Nilsson

Enligt Wall Street Journal har Apple bett sina underleverantörer att rita prototyper på större skärmar till deras mobila enheter. Enligt de nya uppgifterna rör det sig om en 13 tum stor skärm för iPad och en skärm större än 4 tum för iPhone.

Nuvarande storlek på iPhone 5 är 4 tum och surfplattan ligger på 9,7 tum medan konkurrenter som Samsung satsat på betydligt större skärmar på sina mobila enheter.

Att teknikjätten testar nya skärmstorlekar innebär inte att de nödvändigtvis går i produktion. Apple och andra mobiltillverkare tar ofta fram olika prototyper internt som ett steg i deras forskning och utvecklingsarbete.

Men att de ytterligare skulle bredda sortimentet är inte helt otroligt. Uppföljaren till iPhone 5, som kan komma att släppas redan i augusti förväntas dock ha samma skärmstorlek som den nuvarande versionen. Samma sak gäller för nästa version av iPad, som däremot kan få en ny typ av pekskärm.

Text: Better Business-redaktionen