Chefer med surfplatta är mer effektiva

Måns Nilsson

Surfplattorna har blivit ett allt vanligare verktyg i arbetslivet. Så många som var tredje svensk chef använder en surfplatta som arbetsverktyg och känner sig mer effektiva på jobbet. Det visar en färsk undersökning av Tele2 Business företagspanel. 

Surfplattans användningsområde har expanderat. Från att länge ha använts främst som en leksak eller en videoskärm används den idag som ett effektivt arbetsverktyg för många svenska chefer. Tele2s företagspanel har under sommaren frågat 915 svenska chefer om de använder surfplattor i deras yrke och om den i så fall påverkar effektiviteten positivt eller negativt.

Det visar sig att var tredje svensk chef (35 procent) använder en surfplatta som arbetsverktyg. Vidare menar tre av fyra, 72 procent av de chefer som använder surfplatta, att surfplattan är en tillgång och påverkar effektiviteten positivt. Anders Långsved, ansvarig på Tele2 business tror att det är formatet som lockar.

– Surfplattorna fyller ett hål mellan laptop och smartphone. Man är fortfarande mobil, men kan jobba med helt andra arbetsuppgifter om man jämför med en smartphone. Med tangentbord som ett litet tillbehör så blir surfplattan som en enklare dator och det ser vi att många kunder uppskattar, säger Anders Långsved.

Har du en surfplatta som arbetsverktyg?

Ja: 35 procent

Nej: 65 procent

Om ja, hur har användningen påverkat din effektivitet?

Jag har blivit mer effektiv: 72 procent

Jag har blivit mindre effektiv: 2 procent

Ingen upplevd förändring: 26 procent

Om undersökningen

Tele2 Business Företagarpanel är genomförd i samarbete med undersökningsföretaget Easyresearch. Undersökningsresultatet är baserat på svar från 915 svenska chefer under juni. Undersökningen genomfördes genom webbenkät.

Text: Better Business-redaktionen