Veckans apptips: Office Mobile

Måns Nilsson

I november förra året rapporterade Better Business att Office-paketet är på väg till Android och iOS. Ryktena kring Office för iOS har varit långdragna men nu har äntligen det ”riktiga” Microsoft Office för iPhone släppts.

Först och främst, appen funkar endast om du är befintlig Office 365-prenumerant. Är du prenumerant så är det bara att logga in och utnyttja appen och alla dess program och funktioner gratis. Microsoft Office Mobile för iPhone är optimerad för iOS och du som användare ges tillgång till samtliga Office-program inklusive Word, Excel och PowerPoint var du än befinner dig.

Tack vare stöd för animeringar, diagram, SmartArt-grafik och figurer ser dina dokument ut som originalen på din Smartphone-skärm. Innehåll och formateringar bevaras dessutom varje gång du utför redigeringar eller lägger till kommentarer.

  • Molnet – du får tillgång till dokument som sparats i SkyDrive eller SharePoint
  • E-postdokument – visa och redigera bifogade dokument från e-postmeddelanden
  • Optimerad för iPhone – Word-, Excel- och PowerPoint-dokument har optimerats för den mindre skärmen
  • Snabbredigeringar kan göras i samtliga program och du kan även arbeta offline
  • Dela dokument via e-post eller spara dem i SkyDrive eller SharePoint

För att använda Office Mobile krävs det att du är Office 365-prenumerant. Appen är kompatibel med iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 och femte generationens iPod Touch. Appen kräver iOS 6.1 eller senare.

Pris: Appen är gratis i App Store men kräver att du är Office 365-prenumerant

Text: Better Business-redaktionen