Veckans apptips: Google Hangouts

Måns Nilsson

Google lanserade nyligen sin nya kommunikationsservice Hangouts som finns för både Android, iOS och din dator. Som namnet initierar är Hangouts en helt ny applikation där du både kan skicka meddelanden, bilder, hålla videosamtal med upp till tio personer och mycket mer – allt på en och samma plattformSom företagare och privatperson ges du nu möjligheten att både hålla individuella videosamtal eller gruppsamtal med flera personer samtidigt. Tjänsten finns tillgänglig för fler operativsystem så som iOS, Android och dator och erbjuder, förutom videosamtal, både bilddelning och chatt.

Appen är fortfarande i en inledande fas och kommer kontinuerligt utvecklas av Google som samtidigt ersätter appen Talk. För att komma igång med Hangouts behöver du ange ditt mobilnummer och om du inte redan har ett Google+ konto bör du se till att skaffa ett sådant också.

  • Videosamtal, bilddelning och textchatt för datorer och på Apple- och Android-enheter
  • Hangouts synkas mellan olika enheter vilket tillåter användaren att starta Hangouts och fortsätta dem när som helst.
  • Se historik för tidigare videosamtal, textkonversationer och bildmeddelanden.

Pris: Appen är gratis till både iOS och Android

Text: Better Business-redaktionen