Apple-dator såld för 4,5 miljoner

Måns Nilsson

671 400 dollar kostade det en anonym köpare för att lägga vantarna på en nästan 40 år gammal Apple-dator. För samma summa som den funktionsdugliga Apple I-datorn auktionerades ut för får du idag drygt 2000 iPad Minis.

Priset på nästan 4,5 miljoner kronor slår ut det gamla rekordet med dryga 200 000 kronor då en annan enhet såldes för 640 000 dollar i november förra året. Intressant nog så renoverade säljaren Apple 1-datorn till fungerande skick för en summa på 40 000 dollar. Även om datorn inte hade sitt orginalhölje så lyckades säljaren få Steve Wozniak att pryda moderkortet med sin signatur.

Steve Wozniak, som var en av de tre grundarna av Apple tillsammans med Steve Jobs och Ronald Wayne, var även den person som på egen hand uppfann modellerna Apple I och Apple II på 70-talet.

Text: Better Business-redaktionen