App Store nu över 50 miljarder nedladdningar

Måns Nilsson

Teknikjätten gick nyligen ut med att de nått 50 miljarder nedladdade appar i App Store. En milstolpe som endast tagit fem år att nå. Men konkurrenten Google Play är inte långt efter.

Det var i början av sommaren 2008 som Apple öppnade dörrarna för alla världens företag att placera sina appar i deras butik och sedan dess har de växt radikalt i takt med att fler konsumenter införskaffat smarta telefoner. Redan efter tre år nådde appbutiken tio miljarder nedladdningar, två år senare är den nu uppe i 50 miljarder.

Användaren som laddade ned 50 miljard-appen kommer till råga på allt få motta ett presentkort på App Store till ett värde av 10 000 dollar. Samtidigt får de 50 följande nedladdarna belönas med presentkort på 500 dollar var.

Google gick samtidigt ut med nya siffror som visar att deras konkurrerande Google play-butik för Android uppnått 48 miljarder nedladdningar.

Text: Better Business-redaktionen