Nu kan du skanna rätt upp i molnet

Måns Nilsson

Molnbaserade lösningar tar allt större plats på svenska företag. Nu kommer lösningar även för inskanning direkt till molnet som gör dokument tillgängliga för olika typer av enheter och tjänster direkt.

Många organisationer och framförallt småföretagare är bekanta med problematiken i att hantera alla pappersdokument som varje dag anländer till inboxen. För att inte missa viktiga dokument har många i dag invecklade flerstegsprocesser för att lagra dokument i olika företagsmappar. Trenden visar emellertid att många företag och organisationer i Sverige börjar omfamna molnbaserade lösningar i alla sina affärsprocesser och affärssystem.

För att möta efterfrågan på automatiserade arbetsflöden har det amerikanska IT-tjänsteföretaget Xerox utvecklat ConnectKey som ger företagare och användare en rad nya möjligheter för dokumenthantering. Med ConnectKey effektiviseras hanteringen av dokument genom att bland annat möjliggöra för användaren att skicka inskannade pappersdokument direkt till molnbaserade tjänster och förenkla hanteringen av mobila utskrifter.

– ConnectKey har utvecklats för att förenkla arbetsprocesser på ett säkert och effektivt sätt. Skrivaren blir en säker hubb och användaren kan skanna och ladda upp dokument direkt till molnbaserade tjänster, skicka affärskritiska dokument direkt in i arbetsflödesprocesser och hantera utskrifter säkert och enkelt från mobila enheter, säger Carl-Magnus Nilsson, produktmarknadschef på Xerox Sverige.

Text: Better Business-redaktionen