Tele2 prisade på Mobilgalan

Måns Nilsson

På tidningen Mobils stora gala för mobilbranschen vann Tele2 pris som årets butikskedja. Dessutom var Tele2 nominerade i kategorin ”Årets mobila initiativ” för appen ”+46”.

– Det känns fantastiskt roligt att vinna och inspirerande inför den fortsatta satsningen på våra butiker, säger Samuel Skott, ansvarig Privat på Tele2.

 

I somras lanserade Tele2 appen +46 för sina kunder. Appen möjliggör VoIP (voice over Internet Protocol) alltså att du kan ringa över internetuppkopplingen istället för mobilnätet.

Till skillnad från andra appar som gör att man kan ringa över Wifi, som Skype och Viber, så kräver inte +46 att mottagaren har appen installerad på sin telefon. Dessutom är det ditt eget nummer som syns på mottagarens telefon.

– Problemet med höga avgifter när man ringer utomlands har varit ett problem för våra kunder. Vi som operatör har inte möjlighet att påverka utländska operatörer. I stället har vi fått hitta nya vägar för att kunna göra våra kunder nöjda, säger Samuel Skott, ansvarig Privat på Tele2.

+46-appen finns till både Android och iOS och den är lika användbar för privatkunder på semester som den är för företagare på affärsresa. Och det är inte bara i utlandet man kan ha nytta av appen.

– Har man wifi i sin sommarstuga så kan man tack vare appen faktiskt få bättre täckning om ringer med ip-telefoni, säger Samuel Skott.

+46-appen var nominerad i kategorin ”Årets mobila initiativ” där Mathem vann. Tele2 tog hem förstapriset i kategorin ”Årets återförsäljare: Butikskedja”

– Det känns fantastiskt roligt att vinna och inspirerande inför den fortsatta satsningen på våra butiker, säger Samuel Skott

Mobilgalans jury bestod av bland annat Marianne Treschow, före detta generaldirektör på Post- och telestyrelsen och mobillegendaren Mats Lindoff.

TEXT: Better Business-redaktionen