Office-paketet – snart till både Android och iOS

Måns Nilsson

Att Office-paketet ska komma till smartphones har varit känt länge – men när det kommer har varit en svårare nöt att knäcka.

Enligt de senaste amerikanska uppgifterna dröjer det inte längre än till början av nästa år.

Redan nu skickas Office-programmen Word, Powerpoint och Excel ut med de nya Windows 8-telefonerna. Men till iOS (iPhones operativsystem) och Android har det dröjt. Tidigare har en marknadschef på Microsoft i Tjeckien sagt att det släpps i mars nästa år, men det dementerades snabbt av huvudkontoret i USA.

Nu kommer den amerikanska sajten The Verge med nya uppgifter. Enligt flera källor till sajten så kommer Office-paketet att släppas till iOS i februari och till Android-telefoner i maj.

Enligt uppgifter till the Verge kommer Office Mobile att innehålla en serie appar, som kommer att vara gratis. Det krävs dock inloggning via ett Microsoft-konto. Och om man vill kunna göra något med dokument, mer än att titta på dem, så behöver man en prenumeration på Office 365.

 

Text: Better Business-redaktionen