Snart kommer Nokias Windows-mobil till Sverige

Måns Nilsson

Nu kommer äntligen Nokias senaste storsatsning Lumia 920 till Sverige. Från och med den 29 november säljs den nya Windows Phone 8-mobilen hos Tele2.

– Vi märker ett väldigt stort intresse från såväl våra partners, som från de svenska konsumenterna, säger Johan Eidhagen, nordenchef på Nokia.

Windows 8-lanseringen för persondatorer har redan rullat igång. I och med släppet av 4G-telefonen Nokia Lumia 920 tar operativsystemet steget in i smartphonevärlden på allvar. Förutom de uppenbara fördelarna när det gäller att interagera mellan enheter med samma operativsystem så har Windows Phone 8 utrustats med ett mer familjärt gränssnitt.

Nokias Lumia 920 har dessutom en kamera i världsklass med den senaste inom Nokia Pure View-tekniken.

– Det är oerhört glädjande att nya Lumia 920 kommer att börja säljas i Sverige redan om ett par veckor. Vi märker ett väldigt stort intresse från såväl våra partners som från de svenska konsumenterna och jag ser verkligen fram emot den 29 november, säger Johan Eidhagen, nordenchef, Nokia.

Nokia Lumia 920 börjar säljas hos Tele2 via alla tillgängliga försäljningskanaler den 29 november. Redan nu är intresset mycket stort för den nya smartphonen.

– Vi har hittills ett stort intresse när det gäller både förhandsbeställningar och förfrågningar från kunder. Efter att nu haft igång förhandsbokning på produkten under cirka en veckas tid, och med två veckor kvar till lansering, har vi har tagit emot fler förhandsbeställningar än vad vi förväntade oss totalt inför lanseringen, säger Anders Elmby, Product Manager Devices på Tele2.

Förbeställ ditt ex av Nokia Lumia 920 genom att klicka på den här

 

Text: Better Business-redaktionen