Apparna du inte kan vara utan

Måns Nilsson

Facebook, Spotify och Instagram i all ära – det finns appar du kan använda även för att förbättra och förenkla dina affärer.

Better Business tipsar dig om måsteapparna för dig som företagare.

 

Det finns appar för det mesta nu för tiden. Men i djungeln av appar som berör sociala medier, nyheter och spel kan det vara svårt att hitta relevanta appar som går att använda i affärslivet.

En del appar kostar pengar, men det kan vara väl investerade kronor för ditt företag.

Här är Better Business tips på 12 appar, för både iOS och Android, som du som företagare kan ha nytta av:

ABBYY Business Card Reader: 38 kronor i AppStore och 66 kronor på Android Market

Kommentar: Hamnar du ofta i sammanhang där du samlar på dig en massa visitkort? Det blir ofta liggande och finns sällan till hands när du verkligen ska ha tag i någon. Men ABBYY Business Card Reader kan du enkelt skanna av visitkort och få en färdig kontakt i din smartphone.

Adobe Reader: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Med Adobe Reader blir det enklare att läsa PDF-dokument. Med appen går det att söka och navigera smidigare i PDF-dokumenten.

Dagens Industri: Appen är gratis i både AppStore och på Android Market, men prenumeration tillkommer

Kommentar: Dagens Industri är en bra nyhetskälla för dig som är entreprenör. I appen får du både nyhetsbevakning och aktiebevakning, som med grafer klan visa hur börsen svänger.

Din bankapp: Gratis i AppStore och på Android Market

Kommentar: De flesta bankerna har numera en app. Med den kan du enkelt betala, kolla saldon och sköta dina e-fakturor. Dessutom kan man kolla historiken för alla företagets olika konton.

 

Dropbox: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Dropbox är en enkel, offentlig och gratis molnlösning. För dig som vill kunna dela dokument med dina kollegor eller för dig själv om du vill fortsätta jobba med ett dokument hemma, men på en annan enhet.

Evernote: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Anteckningar är bra. Det enda problemet är att man nästan måste anteckna var man har sina anteckningar. Med Evernote kan du lätt samla, dela dem och synkronisera dem på din dator och på alla mobila enheter. Du kan dessutom spela in både ljud- och bildanteckningar.

iZettle: Gratis i både AppStore och på Android Market (kostnad för kortläsare tillkommer)

Kommentar: Nu kan du göra din smartphone eller platta till en kortterminal för säkra och enkla korttransaktioner. Appen fungerar både med den kortläsare som kan köpas till (200 kronor), men även utan. Perfekt för småföretagaren som är mycket ute på fältet.

Linkedin: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Facebook i affärslivet. Håll koll på ditt nätverk och få tips på kontakter som kan vara bra för ditt företag att knyta. Det finns en enorm mängd nätverk där det kan vara bra för dig att vara med. Både för att få tips och inspiration, men också med nya affärsmöjligheter.

My Contacts Backup: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Har du affärskritiska kontaker i din smartphone? Att göra en back up på din dator är alltid en bra idé, men med My Contacts Backup kan du enkelt mejla en back upp till dig själv från mobilen. Skulle du bli av med din smartphone eller om den går sönder är det enkelt att återställa din telefonbok.

Starta Eget Guiden: 7 kronor i både AppStore och på Android Market

Kommentar: En app för dig som ligger i startgroparna i ditt entreprenörskap. Appen samlar information från bland annat Almi, Drivhuset och tillväxtverket och du hittar tips och råd om hur du planerar, startar och utvecklar ditt nya företag.

Svensk Handels Varningslistan: Gratis i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Med varningslistan kan du enkelt kontrollera dina fakturor och kolla dem mot kända blufföretag på Svensk Handels Varningslista. Du kan även tipsa om blufföretag.

Timelogger: En mängd olika appar finns i både AppStore och på Android Market

Kommentar: Är dina projekt verkligen så lönsamma som de skulle kunna vara. Med Timelogger-appar kan du enkelt räkna hur lång tid du lägger ner – på riktigt. Dessutom sparas uppgifter i olika mappar för olika projekt.

 

Text: Better Business-redaktionen