Ta med din smartphone in i duschen

Måns Nilsson

Visst är det viktigt med bra kamera och lång batteritid – men i Japan är det minst lika viktigt att man ska kunna duscha med sin telefon. Delvis därför har Sony valt att satsa på vattentålighet i sin senaste serie smartphones.

– Ungefär 90 procent av alla smartphones som säljs i Japan är vattentäta bland annat därför att man vill ta med sig sin smartphone i duschen, säger Anders Elmby, Product Manager Devices på Tele2.

Snart finns det inte mycket kvar som vi inte kan göra med våra smartphones – eller var vi kan göra det. I Japan har det gått så långt att människor vill vara anträffbara överallt, till och med i duschen.

Därför har Sony i stort sett genomgående satsat på vattentålighet i sin nya serie smartphones. I marknadsföringen i Asien har man låtit folk doppa mobiler i vatten och låtit folk ringa från en portabel dusch.

– Det visar på ett lite kul sätt hur stora kulturskillnaderna är mellan Asien och Europa, även när det gäller telekom. Ungefär 90 procent av alla smartphones som säljs i Japan i dag är vattentäta bland annat därför att människor ska kunna vara nåbara även när de står i duschen, säger Anders Elmby.

4G-telefonen Sony Xperia V, som Tele2 kommer att släppa på den svenska marknaden, ingår i den nya serien vattentåliga mobiler.

Här demonstrerar Sony vattentåligheten hos sina mobiler under en promotionturné i Singapore.

 

TEXT: Better Business-redaktionen