”Semester” ur en entreprenörs synvinkel,

Måns Nilsson


Att hålla tempot under sommarmånaderna är inte enkelt alltid i Sverige, vi skall vara tacksamma för semestern och om man tittar på USA så har många bara 2 veckor. Men för egen del är det svårt att få tag i rätt personer ända sedan mitteln av juni och jag har t.o.m. fått automatiska mailsvar med texten: Vänligen återkom i september då är vi full bemanning igen.

Den största lyxen man har under denna lite sömninga period är att man kan flexa ibland, något jag tror fler skulle vilja göra. Med internationella kontakter och leverantörer så sköts mycket av dagens löpande uppgifter via mail och telefon, och det som inte kräver att jag sitter på mitt kontor eller på labbet är min semester.

Delar av verksamheten som bedrivs involverar statliga eller offentliga aktörer, allt från verifierings och finansieringsrådgivare till EU-bidrag m.fl. Dessa är inte igång under sommarmånaderna helt enkelt, med julens stora betydelse i Sverige så känns det som man bara har 8 månader om året att gasa fullt.

Till min stora glädje så har jag fått en ny medarbetare som börjar på Cavac nästa vecka, en senior batterikemist med över 35 års erfarenhet. Målet att kunna presentera och visa upp batteriet verifierat och patenterat i höst känns nu helt genomförbart. Mitt mål att kunna starta tillverkning av en första prototyp-serie vid årsskiftet är mer och mer uppnåeligt och det ”boostar” en verkligen.

 

Så vad får mig då att hålla igång min business och betala räkningarna?

Faktum är att jag under sommaren tillsammans med en vän startat ett sidoprojekt för att få in lite extra ”dineros”, då miljö och cleantech-produkter ligger mig varmt om hjärtat så har jag importerat ”barfota” skor som är helt biologiskt nedbrytbara.

Det var ett osäkert kort men å andra sidan om jag inte provar så är jag ju inte en entreprenör.

Vi har faktiskt sålt några X000 st par skor och 3 stora webbutiker har dem i sitt utbud idag. Är du nyfiken kan du hitta dem här –  http://www.coolstuff.se/OneMoment-skor

 

Hoppas ni alla haft en bra sommar,

Anders Nilsson, Cavac