Vad väljer du – laptop eller läsplatta?

Måns Nilsson

En del hävdar att surfplattan nu börjar konkurrera på allvar med den vanliga bärbara datorn. När Better Business frågade sju personer på stan var alla inte lika övertygade.

STINA EKBLAD, SKÅDESPELERSKA PÅ DRAMATEN, STOCKHOLM: – Jag föredrar min laptop därför att jag är mest van vid att använda den och jag trivs bra med den. Dessutom är den snygg! Jag använder den mest i jobbet för att skriva ner föreläsningar som jag ska hålla och jag mejlar en del. Även privat använder jag den en del, men jag surfar nästan aldrig på nätet.

STINA EKBLAD, SKÅDESPELERSKA PÅ DRAMATEN, STOCKHOLM: – Jag föredrar min laptop därför att jag är mest van vid att använda den och jag trivs bra med den. Dessutom är den snygg! Jag använder den mest i jobbet för att skriva ner föreläsningar som jag ska hålla och jag mejlar en del. Även privat använder jag den en del, men jag surfar nästan aldrig på nätet.

MICHAEL EDHOLM, MANAGEMENTKONSULT PÅ EDHOLM ENTERPRISE, ÖSTERSUND: – Jag föredrar laptop, gillar inte surfplattor. Min laptop använder jag mest i jobbet, till exempel till att hålla ordning bland alla mina dokument. Jag kommer nog att vänta med att skaffa surfplatta tills det inte är lika trendigt att ha en. Jag gillar inte att göra likadant som alla andra.

ABDULKARIM OSMAN, ARBETAR I PRODUKTIONEN PÅ BMW, MÜNCHEN, TYSKLAND: – Jag föredrar helt klart surfplatta! Den är enkel att ta med när jag reser. Som nu när jag är i Sverige, jag kan enkelt köpa ett SIM-kort och använda den när jag är här. Jag använder den väldigt mycket till att fotografera, jag har alla mina bilder i den och jag kollar mycket på kartor. Min surfplatta är definitivt min favoritpryl!

ABDULKARIM OSMAN, ARBETAR I PRODUKTIONEN PÅ BMW, MÜNCHEN, TYSKLAND: – Jag föredrar helt klart surfplatta! Den är enkel att ta med när jag reser. Som nu när jag är i Sverige, jag kan enkelt köpa ett SIM-kort och använda den när jag är här. Jag använder den väldigt mycket till att fotografera, jag har alla mina bilder i den och jag kollar mycket på kartor. Min surfplatta är definitivt min favoritpryl!

KRISTINA LJUNGGREN, DELÄGARE I TRIATHLON, GÖTEBORG: – Om jag måste välja så väljer jag laptop. Den använder jag hela tiden i jobbet, det går ju inte att vara utan den. Jag använder den mycket till att ha live meetings till exempel, jag mejlar och gör presentationer. Surfplattan använder jag mest när jag är hemma, för att kolla Hemnet, se på tv och sådant.

KRISTINA LJUNGGREN, DELÄGARE I TRIATHLON, GÖTEBORG: – Om jag måste välja så väljer jag laptop. Den använder jag hela tiden i jobbet, det går ju inte att vara utan den. Jag använder den mycket till att ha live meetings till exempel, jag mejlar och gör presentationer. Surfplattan använder jag mest när jag är hemma, för att kolla Hemnet, se på tv och sådant.

PATRIK WERNER, SÄLJCHEF PÅ EMC, GÖTEBORG: – Det beror helt på vad jag ska göra. I jobbet använder jag min laptop, jag har mina dokument och affärssystem i den. Privat använder jag mest min surfplatta. Jag lyssnar mycket på musik och tittar på film eller tv.

PATRIK WERNER, SÄLJCHEF PÅ EMC, GÖTEBORG: – Det beror helt på vad jag ska göra. I jobbet använder jag min laptop, jag har mina dokument och affärssystem i den. Privat använder jag mest min surfplatta. Jag lyssnar mycket på musik och tittar på film eller tv.

PERI HAMID, CONTROLLER PÅ KRONOFOGDEMYNDIGHETEN, ESKILSTUNA: – Jag tycker bättre om laptop, man kan göra mer med den än med en surfplatta. Det blir för mycket prylar om man ska använda laptop, smartphone och dessutom en surfplatta. Jag kan inte vara utan min bärbara dator, jag har den mycket i jobbet, använder den till att skriva rapporter och göra Excelfiler. Privat använder jag den till att handla på nätet och läsa dagstidningar. Jag har alla mina bilder i den också. Men när surfplattan har utvecklats och blivit bättre kanske jag kommer att föredra att använda en sådan.

PERI HAMID, CONTROLLER PÅ KRONOFOGDEMYNDIGHETEN, ESKILSTUNA: – Jag tycker bättre om laptop, man kan göra mer med den än med en surfplatta. Det blir för mycket prylar om man ska använda laptop, smartphone och dessutom en surfplatta. Jag kan inte vara utan min bärbara dator, jag har den mycket i jobbet, använder den till att skriva rapporter och göra Excelfiler. Privat använder jag den till att handla på nätet och läsa dagstidningar. Jag har alla mina bilder i den också. Men när surfplattan har utvecklats och blivit bättre kanske jag kommer att föredra att använda en sådan.

FREDRIK WADSTEN, DELÄGARE I TRIATHLON, GÖTEBORG: – Jag tycker mycket bättre om min surfplatta än min laptop. Surfplattan är enkel och snabb, det är inga långa starttider, den funkar smidigare än en dator, den är mer som en smartphone. Men jag använder den mest privat till att surfa. I jobbet använder jag mest min laptop, till att göra presentationer och Excelfiler.

FREDRIK WADSTEN, DELÄGARE I TRIATHLON, GÖTEBORG: – Jag tycker mycket bättre om min surfplatta än min laptop. Plattan är enkel och snabb, det är inga långa starttider, den funkar smidigare än en dator, den är mer som en smartphone. Men jag använder den mest privat till att surfa. I jobbet använder jag mest min laptop, till att göra presentationer och Excelfiler.

Intervjuer & foto: Caroline Tibell

 

TRE TIPS:

På jakt efter surfplatta? Hitta rätt på http://www.tele2.se/foretag/mobilt-bredband/surfplatta/Medium_Pro_16Mbits_Samsung_galaxy_tab2_101

Surfa med datorn eller surfplatta överallt i Sverige med mobilt bredband. Hitta ett abonnemang som passar dina behov på http://www.tele2.se/foretag/mobilt-bredband.aspx

Ett abonnemang, två SIM-kort? Testa tvillingkort på http://www.tele2.se/foretag/mobilabonnemang/tvillingkort.aspx