Affärsänglar och demoner !

Måns Nilsson

Jag (Cavac) och några av mina medentreprenörer här på Tele 2 bloggen är på jakt efter externt kapital. Ikväll var vi alla på Science Park i Halmstad på mingel och nätverkande för just detta.

Det var lansering av Science Park Halmstads Affärsängels nätverk och vi var där och fick presentera oss lite kort, ta en öl och mingla.

En av de första lärdomarna man får inpräntat i sig är: Sök inte kapital när du behöver det, då kan det vara för sent. Med detta som ledord och andra tips från coacherna på Science Park och på våra seminarier på Tele 2 har vi fått bra information och råd inför riskkapital-anskaffning och utmaningarna på vägen.

Att uppnå delmål som visar på affärsidéens bärkraft är viktigt, att den är testad, att man har en första kund eller extern verifiering som för min del är viktigt. M.a.o. vilka andra tror på produkten eller tjänsten och hur ser marknaden ut.

Jag skall under sommaren komma fram till denna punkt med avklarad verifiering och även inlämnat patent – allt för att bevisa och säkra funktionen och tyngden av min innovation.

Om ett år kanske denna produkten är vad alla talar om när det gäller elbilar, håll med om att det är rätt spännande !

//A