CAVAC – Vi tycker zink är guld.

Måns Nilsson

Vad är då Cavac ? Ett utvecklingsbolag från Halmstad som skall revolutionera batteribranschen är målet, mitt namn är Anders Nilsson och jag utvecklar zink/luft batterier till elbilar.

Min bakgrund är inte inom kemi eller elektronik, jag är intresserad men har arbetat inom media och Internet. Under de sista åren så blev varje uppdrag mer och mer inriktat på fordon och transport,  2010 bestämde jag mig, –  jag skall arbeta med  utveckling och ta fram ett ett prisvärt, energitätt och tankningsbart batteri.

Riktigt så här enkelt var det inte, men sedan starten har prototyp efter prototyp avlöst varandra och sedan hösten 2011 finns nu ett batteri som väger lika mycket som ett litiumbatteri och innehåller 3 gånger mer energi. Vad innebär då detta i praktiken ?

En elbil idag kommer ca: 10-15 mil på en laddning, med Cavac´s batteri blir det 30-45 mil. Helt OK eller hur ?

Lägger man då till att vi använder Zink, billig råvara och finns över hela världen – Ja, då låter det inte så dumt.

Följ min resa här på bloggen, under 2012 skall vårt batteri både verifieras och patenteras. Hinner vi kommer en prototypserie tillverkas och då kommer vi bokstavligen att köra.

 

Häng med.