Vårt Entreprenörsprogram

Måns Nilsson

Vårt Entreprenörsprogram är ett samarbete mellan Tele2 Business och Science Park Halmstad för att främja entreprenörer som kan sätta Halmstad på kartan och i affärsvärlden.

Efter att ha tagit emot flera hundra ansökningar sorterade och sållade vår kompetenta jury bland bidragen för att slutligen utnämna fem vinnare på Stora Entreprenörsdagen, den 27 oktober 2011.
Vinnarna deltar nu i vårt entreprenörsprogram och är de som brinner mest för deras idéer och som har kompetensen att lyckas. Entreprenörsprogrammet ger vinnarna en stadig grund att stå på i form av kunskap, rådgivning, kontakter och material. Och såklart det bästa av allt – chansen att få se sin dröm gå i uppfyllelse.

Vill du veta mer om Vårt Entreprenörsprogram har vi här en liten film som förklarar varför entreprenörskap är så viktigt för Tele2 Business.

Science Park
Entreprenörerna kommer få fysiskt sitta hos Science Park Halmstad där de har sina dagliga kontakter och hjälp med utvecklingen av sin idé. Här får de tillsammans med en större grupp entreprenörer ett hem för sin verksamhet och de kontakter som behövs att bygga en grund på.

Mentor
Entreprenörerna får också en personlig mentor. Det är någon av våra mest framgångsrika medarbetare på Tele2 Business. Dessa fungerar både som lärare, inspiratörer och personlig advisor på ett sätt som ska före den entreprenörsanda Tele2 är byggt på vidare.

Utbildnng
Utöver den utbildning som tillhandahålls på Science Park Halmstad får vinnarna en 4 dagars utbildning hos Tele2 Business. Den omfattar bl.a. kurser i produktutveckling, prissättning, PR/Marknadsföring och säljtaktik.

Teknik
Förutom all kunskap vill vi också se till att de tekniska och materiella förutsättningarna finns för entreprenörerna. Därför utrustas de med Mobiltelefon och abonnemang, Mobilt Bredband i 12 månader med 4G-modem och alla resor till och från Tele2s kontor i Kista eller lokala resor.

Vinnarbidragen

Skaparna av de fem vinnarbidragen har nu påbörjat en spännande resa mot att förverkliga sina entreprenörsdrömmar.

Anders Nilsson med Cavac – DUO-CELL – en ny typ av batteri baserad på metall/luft.
Mathias Amnell och Martin Öhman med Apping – utveckling av mobila applikationer.
Elin Olsson med Safire – en nätansluten brandvarnare.
David Dromberg med Your Wake-up Light. Har tagit fram en adapter med vilken man kan sammankoppla nattduksbordslampan till sin smartphone.
Olle Ekberg med Recreate – renoveringsplanering.se – stöd till den som behöver hjälp med ritningar, bygglov, materialval och inköp inför hemmarenoveringen.