Mobila växeln gav frihet åt Stängselbolaget

Måns Nilsson

Tiden är förbi när Stängselbolaget utanför Göteborg tvingades koppla kontorstelefonen till grabbarna i verkstaden när någon skulle ut i ett ärende. Med Mobila Växeln från Tele2 svarar de i telefonen var de än är.

Stangselbolaget (Foto: Johanna Svensson)

VÄXELN I ÖRAT. Med Tele2s mobila växellösning kan Jesper Björnsson och de andra på Stängselbolaget svara och koppla samtal vidare, även ute på jobb.

Stängselbolaget tillverkar och monterar grindar och stängsel åt både företagskunder och privatpersoner. I kundlistan finns bolag som Liseberg, Göteborgs Hamn och Göteborgs Spårvägar. Familjeföretaget har sex anställda och ett antal underentreprenörer. Under arbetsintensiva perioder är de flesta ute på jobb, något som tidigare ibland lämnade kontorstelefonen ringande utan att någon kunde svara.

Sedan i våras använder Stängselbolaget Mobila Växeln från Tele2, en lösning som gör att de alltid kan ta emot samtal från sina kunder – utan att vara låsta till kontorstelefonen – och enkelt koppla samtal mellan sina mobiltelefoner. Varje mobiltelefon har ett fast telefonnummer.

– Tidigare fick killarna i verkstan svara om det var tomt på kontoret och det var synd både om dem och om kunderna, skämtar Louise Björnsson, som är delägare och administrativt ansvarig på Stängselbolaget, och fortsätter:
– Nu kan vi ta emot samtalen var vi än befinner oss och även direkt koppla den som ringer vidare till en kollega. Den mobila växeln har gett oss en helt annan frihet.

På företaget är det tre olika personer som svarar när telefonen ringer. Genom att välja prioriteringsordning i den mobila växeln kan de enkelt styra vem samtalet går till i första, andra och tredje hand.

Som användare kan man logga in på morgonen när man är redo att ta emot samtal och logga ut på kvällen när arbetsdagen är över, då funkar mobilen ändå som vanligt och egna privatsamtal kan tas emot. Den som ringer företagsnumret möts av ett svarsmeddelande du själv kan anpassa.

– Det är helt otroligt hur bra det funkar och hur enkelt det är att använda. Att installera växeln gick snabbt, vi fick behålla våra gamla nummer och företagets totala telefonkostnad har faktiskt minskat med mellan 20 och 30 procent jämfört med tidigare när vi hade både fasta telefoner och mobiler, säger Louise Björnsson.

JUST NU FÅR DU MOBILA VÄXELN FRÅN TELE2 PÅ KÖPET MED ALLA MOBILABONNEMANG!

Text: Göran Ingman
Foto: Johanna Svensson