Många prylar på samma abonnemang

Måns Nilsson

Tiden är förbi när telefonen behövde ett abonnemang och surfplattan ett annat. Nu kan du få flera SIM-kort på samma abonnemang från Tele2 Business. Ditt mobila liv blir både enklare och billigare.

Teknikens framsteg ger oss allt fler roliga och användbara mobila prylar. Men plånboken protesterar kanske ibland. Boven i dramat är inte sällan abonnemangsavgifterna.

Du vet säkert hur det kan vara. Att ha mobilabonnemang för telefonen, mobilt bredband till den bärbara datorn och ett SIM-kort för att mobilsurfa med iPaden kostar en rejäl hög med hundralappar varje månad, enbart i abonnemangsavgifter.

– Ja, det var helt nödvändigt att ge kunderna ett bättre alternativ, säger Claes Löfgren, kommersiell produktchef Mobiltelefoni på Tele2.

Sagt och gjort. Tele2 Business har tagit fram en lösning som låter en mängd SIM-kort med olika nummer höra till ett och samma abonnemang. Men en sådan lösning kan väl inte ligga i Tele2s intresse? Som operatör borde man väl älska modellen med en massa abonnemang som tickar pengar?

– Nej, som du säkert vet vill vi på Tele2 hela tiden stå på kundernas sida. Det är också av det skälet som vi alltid ser till att vara billigast på alla områden, påpekar han.

Så nu är det här, multiabonnemanget. Till det kan du koppla alla dina mobila prylar. Men har du två av något, till exempel två bärbara datorer, måste du skaffa ett abonnemang till.

– Vi måste tyvärr begränsa oss till ett abonnemang per prylkategori. Annars skulle erbjudandet kunna missbrukas.

Vi passar också på att fråga Claes Löfgren vad han tror om framtiden. Kommer till exempel de flyttbara SIM-korten att finnas kvar om fem år?

– För kundernas skull hoppas jag att dagens modell behålls. Det är en stor fördel för dem att fritt kunna välja operatör, och vad som är bäst för kunderna brukar vara bäst även för oss, förklarar han.

I bland annat USA är SIM-korten inbyggda i mobiltelefonerna redan när man köper dem, och för att byta operatör måste man också byta mobil.

Läs mer om Tele2 Business multiabonnemang – parkort.

Text: Anders Wikberg
Illustration: Malin Wigren