Ellos om Tele2-Jenny: ”Vi får full uppmärksamhet”

Måns Nilsson

För Ellos underlättar Tele2s Service Manager-tjänst mycket i det vardagliga arbetet.

JERRY GILLAR JENNY. Jerry Jonsson, telefoniansvarig på Ellos (här med en kollega) får hjälp av en egen Service Manager på Tele2. Hon heter Jenny Wejbin.

För distanshandelsföretaget Ellos är fungerande telefoni A och O för att verksamheten ska vara lönsam och kunderna ska få den service de vill ha. Det är via telefonen och Ellos callcenter som det stora flertalet av kontakterna och servicesamtalen med kunderna sker.

– Vi har väldigt mycket inkommande samtal i kundtjänsten varje dag. Därför är det viktigt för oss med en pålitlig telefonileverantör som ser oss och sätter oss i fokus, säger Jerry Jonsson, telefoniansvarig på Ellos.

Ellos, och moderbolaget Redcats Nordic, har varit kund inom fast telefoni och datanät hos Tele2 i över tio år. De la även över all mobiltelefoni på Tele2 för ett par år sedan. I samband med det började de arbeta med en dedikerad Service Manager från Tele2, i det här fallet Jenny Wejbin. Hennes uppgift är att vara närvarande för frågor, information och uppdateringar.

– Hon är vår röst in i Tele2. Vi hamnar i ett annat fokus när vi har en Service Manager som ser till att bana vägen för oss hos dem. Det är viktigt med tanke på vår storlek, säger Jerry Jonsson.

Förutom den dagliga mejlkontakten, där Jerry kopierar Service Managern på alla interna mejl som rör telefoni, så träffas Service Managern och Ellos en gång per kvartal för driftmöten. Då dryftas utestående frågor och nya produkter och tjänster gås igenom. Jerry och hans kollegor får veta mer om nyheter inom Tele2s tjänsteutbud.

– Som Service Manager är mitt jobb att höja nivån och underlätta för kunden. Jag är insatt i Ellos verksamhet och har bra koll på vad de har för behov och önskemål. Det är svårt för dem att hålla hundraprocentig koll på allt som rör telefonin och då är min roll att hjälpa dem och att vara deras kontakt in på Tele2, säger Jenny Wejbin.

Tekniken är en grundstomme i Ellos verksamhet och det är viktigt att hänga med i utvecklingen. Till exempel var Ellos bland de första distanshandelsföretagen att bygga en egen iPhone-app för beställningar via mobilen.

Även i det arbetet är Service Managerns roll viktig för att fånga upp och informera sin kund om nyheter inom IT och telefoni som de kan ha nytta av.

– Det känns som om det har blivit enklare nu när vi har en egen Service Manager hos Tele2. Vi får full uppmärksamhet så fort vi behöver support eller har någon fråga. Dessutom kan Service Managern vår verksamhet och känner till våra behov bättre än den vanliga kundtjänsten. Hon rycker i rätt trådar internt på Tele2 och vi får alltid snabb återkoppling, säger Jerry Jonsson.

Text: Karin Cedronius
Foto: Wiwi Aronsson