Nevotex: ”Tjänstefel att inte vilja ha 30 procent billigare telefoni”

Måns Nilsson

Martin Olsson, IT-chef på Nevotex, säger att han hade begått tjänstefel om han inte hade bytt till Tele2. Nu får han samma kvalitet som förut, men till 30 procent lägre pris.

KAPAR KRONOR. Martin Olsson, IT-chef på Nevotex, sparar pengar åt företaget genom en förbättrad telefonilösning.

Nevotex i Nässjö är Nordens och Baltikums största grossist av tyg, skinn, material och klädslar till möbler och annat. Varorna kommer till Nässjö från bland annat Italien, Belgien och Brasilien och skickas vidare inom hela norra Europa.

Följaktligen är det alltid många bollar i luften i Nevotex sofistikerade logistiknät. Då är det ett absolut måste att kommunikationerna alltid fungerar. Innebär det även gigantiska telefonräkningar?

– De var rejält mycket högre på den tiden vi hade Telia, men sedan vi gick över till Tele2 har de blivit rimliga, tycker Martin Olsson, IT-chef på Nevotex.

Kostnaderna för telefoni har sjunkit med 30 procent, sedan man under senvintern 2008 gick över till Tele2. Någon kvalitetsskillnad mot tidigare har han, som väntat, inte upptäckt.

– Om man erbjuds samma vara, av samma kvalitet, men 30 procent billigare, är det tjänstefel att tacka nej, säger Martin Olsson.

Nu går både fasta och mobila samtal över företagets telefonväxel. Det innebär bland annat att Martin Olsson har två telefonnummer på Nässjös riktnummer 0380. Slår man 94 på slutet kommer man till hans fasta telefon, medan det som slutar på 95 går till mobilen.

– Ja, men den största skillnaden är även här ekonomisk. Nu ringer vi mobilsamtal till låg, fast taxa. Det sparar vi mycket pengar på.

Mobilt Internet från Tele2 skaffade Nevotex under 2009, närmare 15 stycken.

– De är bra att ha, inte minst för de av våra säljare som vill kunna jobba på sina hotellrum i Estland och i andra länder. Det är bra mobilnät i baltiska länderna också.

Men Nevotex har minskat antalet resande säljare på senare år. I stället packar man in demoexemplar av sina många produkter i en minibuss och arrangerar minimässor på konferensavdelningarna på olika hotell landet runt.

– Även i samband med minimässorna är det A och O att alla telefoner och Mobilt Internet alltid fungerar perfekt, varhelst i landet vi hamnar. Det gör de, konstaterar Martin Olsson.

Text: Anders Wikberg
Foto: Tomas Jansohn