Kunderna kan alltid nå Eminent

Måns Nilsson

”Här är kontoret, för den här har jag alltid med mig”. Så säger medarbetarna på Eminent om sina mobiler som är kopplade till Tele2s tjänst Mobila växeln.

På bara tio år har Eminent i Malmö blivit en av Sydsveriges ledande byråer inom grafisk produktion. Företaget expanderar stadigt, och hyser planer på att bli starkare även i Stockholmsområdet. Slår man Eminents 08-nummer kan man dock lika gärna hamna i Malmö. Företaget har nämligen en mobil växel från Tele2.

– Så fungerar det bland annat för dem som ringer till tidningen Metro Bostad, som är en av de produkter vi gör, exemplifierar VD Oskar Lärn.

Slår man ett 040-nummer kanske man kommer till Oskars stuga på västkusten. Eminents medarbetare sitter sällan på sina stolar.

– För våra kunder är det helt ointressant var vi befinner oss rent geografiskt. Det viktiga för dem är att de alltid kan nå oss och att deras uppdrag blir eminent utförda, förklarar Oskar Lärn.

Tack vare Tele2s Mobila växel har medarbetarna på Eminent bara en telefon, en mobiltelefon. ”Jag har kontoret med mig överallt”, som Oskar Lärn uttrycker saken.

– Kunderna har bara ett nummer att hålla reda på, vilket de ofta berättar att de uppskattar. Liksom att de ringer oss till vanlig, fast telefonitaxa. Det känns dessutom betydligt mer seriöst att ha 040-nummer än en massa 07-nånting-nummer, tycker han.

Det tutar aldrig upptaget om man ringer till exempelvis Oskar. Antingen kan man lämna ett meddelande eller bli vidarekopplad till någon annan på företaget. Eminents virtuella växel fungerar precis som en vanlig växel, men sköts på distans av Tele2.

Eminents ägare och tidigare VD Niklas Ek blev kund hos Tele2 redan år 2000, och 2002 nappade han på erbjudandet om att skaffa en mobil växel.

– Först var det Tele2s låga priser som lockade, men efter hand är det servicen och det goda bemötandet jag fastnat för. Priserna är fortfarande lägst, men att Tele2 alltid är så smidiga och obyråkratiska känns minst lika viktigt, berättar Niklas.

Niklas Ek menar att Eminents framgångar kan förklaras av det enkla ordet engagemang. Vilket i sin tur skapar långsiktiga relationer.

– Så ser vi på relationen med Tele2 också, att vi ska utvecklas tillsammans. Så när Eminent och de andra företagen i samma nätverk och hus, webbyrån Good Old och kommunikationsbyrån The Fanclub, växt har nya nummer enkelt kopplats till Tele2s Mobila växeln. Även Mobilt bredband från Tele2 ingår numera i tjänstearsenalen.