IP-telefoni underlättar tillväxt i Blomsterlandet

Måns Nilsson

Tele2 har hjälpt Blomsterlandet att på kort tid bli Sveriges största detaljhandelskedja för blommor, växter och tillbehör.

Blomsterlandet har växt med i genomsnitt 15 procent per år de senaste åren. Basen ligger i Göteborg, men i dag finns Blomsterlandets butiker från Luleå i norr till Malmö i söder.

– Framgångarna beror på att vi har en stark affärsidé kombinerad med låga priser, hög kvalitet och engagerade medarbetare, förklarar Jan Larsson, vd i S-Invest, som äger Blomsterlandet.

Tillväxten underlättas av att Blomsterlandet har försett samtliga butiker med IP-telefoni. IP-portnät och fast IP-telefoni levereras av Tele2.

– Att vi valde Tele2 2005 berodde på rekommendationer vi fått och på deras konkurrenskraftiga priser. Vi förnyade avtalet och det betyder naturligtvis att vi är nöjda, säger Jan Larsson.

Tack vare IP-telefonin kan Blomsterlandet expandera med nya butiker och smidigt infoga dem i verksamheten. Varje nyöppnad butik kan omedelbart och automatiskt anslutas till IP-telefonin via Tele2. Att butikerna kan täcka ytor på 3 000 kvadratmeter är inget problem med trådlös IP-telefoni.

Ni har också mobiltelefoni från Tele2?

– Ja, våra medarbetare måste alltid gå att nå. Numera har Tele2 lika god täckning och lika hög kvalitet och tillförlitlighet som Telia, men till lägre pris. Ett enkelt val.

Tidigare hade Blomsterlandet en rad olika telefonileverantörer.

– Det är betydligt smidigare nu när vi samlar alla samtal på en faktura, tycker Jan Larsson.